Podignuta disciplinska tužba protiv Olge Pantić

1
Radiosarajevo.ba
Podignuta disciplinska tužba protiv Olge Pantić
Foto: Screenshot/You Tube / Olga Pantić

Ured disciplinskog tužioca (UDT) Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH okončao je istragu i podnio disciplinsku tužbu protiv glavnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini Olge Pantić.

Tužba je podnesena nakon istrage koja je pokrenuta na osnovu više prijava i pritužbi koje je UDT dobio na postupanje Pantićeve.

”UDT može potvrditi da je protiv Olge Pantić, glavnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, podnesena disciplinska tužba zbog disciplinskih prekršaja iz člana 57. tačka h) i t) Zakona o VSTS.

Reis Kavazović: Ne postupamo dobro i odgovorno prema djeci!

Reis Kavazović: Ne postupamo dobro i odgovorno prema djeci!

U skladu sa Zakonom o izmjenama i dopuni Zakona o VSTS BiH disciplinska tužba je podnesena i zbog disciplinskih prekršaja iz člana 57. tačka 8), 12) i 23) Zakona o VSTS”, navodi se u odgovoru VSTS-a.

To u suštini znači da je spomenuta kršila principe Еtičkog kodeksa tužilaca koji su doveli do narušavanja ugleda i integriteta pravosuđa, nemara ili nepažnje u vršenju službenih dužnosti.

Miješanja u postupanje sudije ili tužioca s namjerom opstruisanja ili potcjenjivanja njihovih aktivnosti, prenose mediji iz bosanskohercegovačkog entiteta Rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije