"Pod lupom": Izbori u Stocu zasad protiču bez problema

Radiosarajevo.ba
"Pod lupom": Izbori u Stocu zasad protiču bez problema
Posmatrači Koalicije ,,Pod lupom'' su nesmetano pristupili biračkim mjestima u općini Stolac, gdje se danas održavaju ponovljeni lokalni izbori.

"Izborni dan u općini Stolac je započeo u skladu s Izbornim zakonom BiH na svih 20 biračkih mjesta. Posmatrači su izvijestili da su svi članovi biračkih odbora bili prisutni na biračkim mjestima u 6.00 sati, na što ih obavezuju propisi. Sedamnaest biračkih mjesta je otvoreno u 7 sati, te tri biračka mjesta s neznatnim kašnjenjem do deset minuta", navodi se u izvještaju organizacije od 9 sati.

Niti na jednom biračkom mjestu nije zabilježen nedostatak izbornog materijala, a na svim posmatranim biračkim mjestima glasačka kutija je pokazana prazna prije otvaranja biračkog mjesta. Također, nisu primijećene oznake političkih subjekata na biračkom mjestu ili u krugu od 50 metara oko biračkog mjesta.

Ponovljeni izbori u općini Stolac se održavaju zbog prekida izbornog procesa 2. oktobra 2016. godine na 17 od 19 redovnih biračkih mjesta. Pravo glasa imaju 11.404 birača.

"Koalicija poziva građane i građanke ove općine da izađu na izbore, ali i da prijave eventualne uočene nepravilnosti Koaliciji ,,Pod lupom na broj telefona 060 322 6410", ističe se u saopćenju

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije