Počinje isplata naknada po osnovu zastite porodice sa djecom uoči Kurban-bajrama u KS

0
Radiosarajevo.ba
Počinje isplata naknada po osnovu zastite porodice sa djecom uoči Kurban-bajrama u KS
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Ilustracija

"Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo je u saradnji sa Ministarstvom finansija KS obezbijedilo da isplata dječijeg dodatka, porodiljskih naknada i ostalih naknada iz oblasti zaštite porodice sa djecom, ovog mjeseca, budu na računima korisnika ranije nego što je to uobičajno, uoči Kurban-bajrama", izjavila je ministrica Ivana Prvulović.

Korisnici ovog prava u Kantonu Sarajevo mogu preuzeti svoje naknade u bankama u kojima imaju otvorene tekuće račune u petak, 08. jula 2022. godine, u poslijepodnevnim satima.

Za ovu namjenu Ministarstvo je izdvojilo 5.908.768,81 KM.

Prava po osnovu zaštite porodice sa djecom su: dječiji dodatak, naknada umjesto plaće ženi-majci u radnom odnosu dok odsustvuje s posla radi trudnoće, porođaja i njege djeteta, novčana pomoć za vrijeme trudnoće i porođaja žene-majke koja nije u radnom odnosu, jednokratna novčana pomoć za opremu novorođenog djeteta i dodatna pomoć na ime prehrane djeteta do šest mjeseci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije