Počinje isplata decembarskih invalidnina u FBiH: Evo koliko je novca izdvojeno

1
Radiosarajevo.ba
Počinje isplata decembarskih invalidnina u FBiH: Evo koliko je novca izdvojeno
Foto: Centralna banka BiH / Ilustracija / Novac

Nalozi za isplate decembarskih naknada civilnim žrtvama rata i osobama sa invaliditetom u Federaciji BiH su pušteni, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Iz budžeta je za ove isplate naknada za mjesec decembar izdvojeno nešto više od 23 miliona KM

Za isplate naknada civilnih žrtava rata za mjesec decembar 2023. godine izdvojena su sredstva u ukupnom iznosu od 2.017.532,00 KM, dok je za neratne invalidnine izdvojeno ukupno 20.809.463,16 KM.

Vučić poslušao Dodika: Sabor srpskog naroda nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici

Vučić poslušao Dodika: Sabor srpskog naroda nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici

Napominjemo Ministarstvo isplate vrši na račune centara za socijalni rad kojih na području Federacije BiH ima ukupno 61, a oni dalje puštaju isplate krajnjim korisnicima naknada shodno svojim rasporedima. 

Napominjemo i da druge vrste naknada kao što su porodiljne još uvijek nisu regulisane na nivou Federacije, te da se isplaćuju različito od kantona do kantona, a sve informacije u vezi s tim imaju nadležna kantonalna ministarstva. 

"Federalno ministarstvo finansija naloge za isplatu naknada civilnim žrtvama rata i neratne invalidnine pustit će do 10. januara 2023. godine, što je praksa koja je u primjeni od oktobra prošle godine s kojom nastojimo da sve naknade iz našeg resora imaju tačne i redovne termine isplate", navodi se u saopćenju resornog ministarstva. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije