Početak sedmice koja nam donosi kišu: Objavljena prognoza do četvrtka

0
Radiosarajevo.ba
Početak sedmice koja nam donosi kišu: Objavljena prognoza do četvrtka
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Miholjsko ljeto u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je registrovana na području Hercegovine i Krajine.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Rijetko može pasti malo kiše, uglavnom na području Hercegovine, Krajine i jugozapadne Bosne. Vjetar slab većinom južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

U Sarajevu djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C.

Admir Čavalić: 'Protiv sam neradne nedjelje, ima drugih načina kako pomoći radnicima'

Admir Čavalić: 'Protiv sam neradne nedjelje, ima drugih načina kako pomoći radnicima'

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Opšta slika je relativno povoljna. Tokom dana će biti ugodnije, uz sunčane intervale. U poslijepodnevnim satima, sa približavanjem promjene, povećanjem naoblake i kišom, kod osjetljivih osoba moguće su poteškoće u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije, reumatskih bolova, nesanice. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Negativni uticaj promjene vremenskih prilika, sa zapada i sjeverozapada Bosne, u noći će se postepeno proširiti na veći dio zemlje.

Stiglo nam je Miholjsko ljeto - znate li šta to znači?

Stiglo nam je Miholjsko ljeto - znate li šta to znači?

Objavljena prognoza do četvrtka:

U utorak 11.10.2022., oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Poslije podne prestanak padavina i djelimično smanjenje naoblake. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 16 do 23 °C. 

U srijedu 12.10.2022., u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini, veći dio dana, pretežno sunčano. U Bosni je lokalno moguća slaba rosulja. Jutarnja temperatura od 8 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 16 do 22, na jugu do 25 °C. 

U četvrtak 13.10.2022., pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne djelimčno razvedravanje. U centralnim, istočnim područjima Bosne i ponegdje u Hercegovini su mogući slabi lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 15 do 21, na jugu do 24 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije