Početak rada nove Vlade FBiH

Radiosarajevo.ba
Početak rada nove Vlade FBiH

Vlada Federacije BiH bi danas u Sarajevu, na svojoj prvoj sjednici, trebalo da razmatra nacrt budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu.

Predviđeno je i razmatranje nacrta finansijskih planova vanbudžetskih fondova za 2011. godinu kao i nacrta zakona o izvršavanju budžeta Federacije BiH za 2011. godinu. 

Ured za odnose s javnošću će o svim odlukama, zaključcima i stavovima 1. sjednice federalne vlade pripremiti i dostaviti saopćenje za javnost, saopćeno je iz tog ureda.

Sastanak sa predstavnicima boračkih populacija i osoba sa invaliditetom

Sastanak premijera Federacije BiH Nermina Nikšića, zamjenika premijera Jerka Ivankovića Lijanovića i Desnice Radivojevića te resornih ministara s predstavnicima saveza i udruženja osoba s invaliditetom FBiH zakazan je za danas u 10 sati u Sarajevu.

Nakon toga bit će održan i sastanak s predstavnicima udruženja, saveza, organizacija i udruga boračkih populacija FBiH.

Tema oba sastanka je detaljnije upoznavanje članova ovih udruženja s opredjeljenjima Vlade FBiH da osigura što stabilniji status ovih kategorija stanovništva.  

Podsjetimo, ova Vlada je formirana nakon što je nepotpuni Dom naroda izabrao predsjednika i potpredsjednike Federacije BiH. HDZ BiH i HDZ 1990 proglasili su ovu vlast nelegalnom i uputili apel Ustavnom sudu. Centralna izborna komisija još uvijek razmatra legalnost nove federalne vlasti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije