Počeo sastanak Bisere Turković i Dritana Abazovića

1
Radiosarajevo.ba
Počeo sastanak Bisere Turković i Dritana Abazovića
FOTO: Facebook / Počeo sastanak Bisere Turković i Dritana Abazovića

Dritan Abazović, potpredsjednik Vlade Crne Gore jučer je stigao u posjetu Sarajevu gdje će učestvovati na Samitu o demokratiji u jugoistočnoj Evropi te održati više bilateralnih susreta s bh. dužnosnicima.

U sklopu posjete ovog jutra se sastao sa ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković.

Razgovor je počeo jutros u sjedištu Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Prema najavi, Abazović bi danas trebao razgovarati s članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem.

Također, razgovore će voditi i sa zamjenikom predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisom Zvizdićem kao i sa ministrom sigurnosti Selmom Cikotićem.

Abazović bi u nedjelju, 11. jula, trebao prisustvovati komemoraciji i dženazi žrtvama genocida u Potočarima, kada će biti obilježena 26. godišnjica od počinjenog genocida u zaštićenoj zoni UN-a.

Uz potpredsjednika Abazovića, delegaciju će činiti i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, direktor Uprave za dijasporu Seid Hadžić i savjetnica premijera za manjine Maida Gorčević, najavljeno je iz Vlade Crne Gore.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije