Počelo suđenje imamu koji je RS nazvao "genocidnom tvorevinom": Šta je rekao na prvom ročištu?

30
Radiosarajevo.ba
Počelo suđenje imamu koji je RS nazvao "genocidnom tvorevinom": Šta je rekao na prvom ročištu?
Foto: Printscreen / Muharem Štulanović

Muharem Štulanović, imam i profesor na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću, koji je optužen da je RS označio kao "genocidnu tvorevinu", u Okružnom sudu u Banjoj Luci je rekao da ne razumije optužnicu, a sud je konstatovao da je negirao krivicu.

Okružni sud u Banjoj Luci, podsjetimo, potvrdio je optužnicu koju je protiv Štulanovića 4. decembra 2023. podnijelo Javno tužilaštvo.

Prema navodima optužnice, Štulanović je 13. januara 2023. godine u vjerskom objektu u kompleksu Islamsko-pedagoškog fakulteta u Bihaću, u toku vjerskog obreda, održao govor u kojem je "izložio poruzi, preziru i grubom omalovažavanju RS, označivši je kao genocidnu tvorevinu".

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Govor Muharema Štulanovića je objavljen na Youtube.

"Ovdje u džamiji, braćo, a to je surova realnost i mnogih pojedinaca po našim džamijama i džematima, i sa nama sjedi neko ko je pojedinačno baš zbog te genocidne tvorevine koja se okotila i zaživjela tog 9. januara, u vidu genocidne tvorevine 'er es', dana kojeg oni slave, ostao bez 17 članova najbliže rodbine. Koji se, pazite to, nisu izgubili, kako se to zamumuljeno govori i predstavlja, nego su svi pobijeni i poklani samo iz razloga što nisu bili Srbi", izjavio je Štulanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (30)

/ Povezano

/ Najnovije