Počelo suđenje Arminu Berberoviću: Svjedočit će treća djevojka koja je povrijeđena u nesreći

4
Radiosarajevo.ba
Počelo suđenje Arminu Berberoviću: Svjedočit će treća djevojka koja je povrijeđena u nesreći
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Armin Berberović

Arminu Berberoviću (26), optuženom da je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule dvije liječnice, Azra Spahić (25) i Alma Suljić (26), 22. januara je počelo suđenje pred Kantonalnim sudom u Sarajevu.

Berberović (26) je optužen da je 26. maja 2023. godine automobilom udario tri pješakinje u središtu grada dok su prelazile preko pješačkog prelaza. Spahić je poginula na mjestu nesreće, a Suljić je preminula u bolnici 26. juna.

Berberović je odmah uhapšen, a Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je objavilo da nije imao vozačku dozvolu koja mu je oduzeta zbog ranijih prekršaja i da je tokom vožnje imao 0,41 promil alkohola u krvi.

Drama u Madridu: Čudesni Real u tri minute postigao dva gola i plasirao se u finale

Drama u Madridu: Čudesni Real u tri minute postigao dva gola i plasirao se u finale

Prema optužnici, također je utvrđeno da je u krvi imao i drogu amfetamin. Vozio je 76 km/h na dionici na kojoj je ograničenje 50 km/h.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo ga je zvanično osumnjičilo za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja. Berberović se na ročištu 11. decembra 2023. izjasnio da "nije kriv". Na ročištu 22. januara 2024. kazao je da razumije optužnicu i nije imao komentara.

Tužilaštvo je najavilo iznošenje dokaza kao i svjedočenje policijskih službenika, svjedoka nesreće i vještaka. Planirano je i svjedočenje Edine Curić, treće osobe koja je povrijeđena u istoj saobraćajnoj nesreći kada su dvije doktorice poginule, javlja RSE.

Naredno ročište zakazano je za 7. februar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije