Počelo ponovno brojanje glasova iz osam izbornih jedinica

0
Radiosarajevo.ba
Počelo ponovno brojanje glasova iz osam izbornih jedinica
Foto: Fena / CiK BiH

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine donijela je sinoć na hitnoj sjednici Naredbu (po zahtjevu ili po službenoj dužnosti) kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje brojanje glasačkih listića na pojedinim biračkim mjestima iz osam osnovnih izbornih jedinica: Teslić, Zavidovići, Kakanj, Petrovac, Gacko, Gradačac, Srebrenik i Bosanska Gradiška. 

Naredbom je obuhvaćeno i brojanje glasova birača koji su glasali na redovnom biračkom mjestu u Generalnom komzulatu u Minhenu, odakle je glasački materijal stigao u Glavni centar za brojanje nakon utvrđivanja izbornih rezultata a prije njihovog potvrđivanja. 

Nova ponovna brojanja su počela danas u 9 sati u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu (Zetra), a u skladu s dinamikom brojanja glasačkih listića iz prethodnih naredbi. 

"Naredba će biti objavljena na web stranici Centralne izborne komisije BiH i smatrat će se da je na taj način dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu. U skladu sa članom 5.31 Izbornog zakona BiH kandidati političkih stranaka, koalicija, listi nezavisnih kandidata i nezavisni kandidati i kandidat s liste pripadnika nacionalnih manjina koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje, kao i drugi akreditirani posmatrači, mogu biti prisutni u toku ponovnog brojanja", saopćio je sinoć Ured za informiranje CIK BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije