Počelo okupljanje u Banjoj Luci, banjalučki park gotovo pod opsadom

Fena
Počelo okupljanje u Banjoj Luci, banjalučki park gotovo pod opsadom
Prvi autobusi s pristalicama opozicije i vladajućih stranaka već stižu u Banju Luku, gdje će danas u podne prisustvovati javnim okupljanjima, ali različitim povodom.

Opozicija je najavila protest „Oslobodimo Srpsku“, a vladajuće stranke na to zakazale miting, kako kažu, podrške RS-u „Srcem za Srpsku, stop izdaji“.

Na ulicama u širem centru Banje Luke su od jutros jake policijske snage, među kojima i "specijalci" i jedinice za podršku.

Postavljene su i željezne ograde oko mjesta gdje će opozicija održati protest, kao i zaštita ograde kako bi se spriječio prilaz objektima u kojima su sjedišta institucija RS-a, zgrada Vlade, Narodne skupštine RS-a i Palata predsjednika RS-a.

U potpunom okruženju, ograđen željeznim ogradama je Park „Mladen Stojanović“, gdje će opozicija danas održati svoj skup.

Postavljena je bina, a pripremlji su i transparetni na kojima su ispisane kritike vlastima: „SNSD mafija“, „Dole režim“...

I na Trgu Krajine je sve spremno i za miting vladajućih stranaka u RS (SNSD, DNS i Socijalističke partije).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije