Počela sjednica Vlade Federacije BiH: O borcima, budžetu i dugovima

Radiosarajevo.ba
Počela sjednica Vlade Federacije BiH: O borcima, budžetu i dugovima
/ Vlada FBiH
Sjednica Vlade Federacije BiH počela je u Sarajevu.

Na današnjoj sjednici razmatrat će se Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca odbrambeno-oslobodilačkog rata i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica.

Na dnevnom redu je i Sporazum Vlade Federacije BiH s predstavnicima boračkih saveza, organizacija i udruženja o dostignutom nivou sredstava u Budžetu Federacije BiH na poziciji Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata namijenjenih za rješavanje prioritetnih zahtjeva boračkih kategorija.

Vlada će se izjasniti i o Programu utroška sredstava Trajnog revolving fonda kod Union banke d.d. Sarajevo, Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za dugoročno finansiranje projekata putem dodjele kredita za 2017. godinu i o prijedlozima rješenja o dodjeli dijela sredstava ovog fonda za 2016. godinu.

Bit će razmotren Program utroška dijela budžetskih sredstava utvrđenih za 2017. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije na poziciji “Tekući transferi i drugi tekući rashodi - Subvencije javnim preduzećima za uplatu doprinosa za PIO/MIO u svrhu penzionisanja zaposlenika” kojim je predviđen iznos od 1.500.000 KM.

Vlаdа FBiH će biti upoznata s konsolidiranim izvještajem o izvršenju budžeta Federacije BiH, kantona i općina i finansijskih planova vanbudžetskih fondova za 2016. godinu, u kojoj su ukupni prihodi iznosili 7.569,6 miliona KM, što je za 448 miliona KM i za 6,3 posto više u odnosu na isti period prethodne godine, a u odnosu na plan ostvareni su sa 98,1 posto. Prihodi od poreza iznose 6.576,6 miliona KM, a neporezni 974,6 miliona KM.

Danas će biti razmotreni izvještaji o dugu za prvi kvartal 2017. godine i o kontroli izvršenja obaveza iz kupoprodajnih ugovora u postupku privatizacije, sa stanjem na dan 31.12.2016. godine.

Federalna vlada upoznat će se sa izvještajima o radu njenog Antikorupcionog tima u periodu od aprila prošle do 7. aprila 2017. godine

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije