Počela sjednica Narodne skupštine RS-a, opoziciji zabranjen ulaz

Anadolija
Počela sjednica Narodne skupštine RS-a, opoziciji zabranjen ulaz
Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske počela je u maloj sali u prostorijama ove institucije, a policija i skupštinsko obezbjeđenje spriječili su članove opozicionih stranaka da prisustvuju sjednici.

Prema obrazloženju Marka Aćića, generalnog sekretara Narodne skupštine RS-a poslanicima opozicije spriječen je prolaz do male sale jer im je izrečena mjera udaljavanja sa sjednice zbog ometanja rada.

Prethodno su poslanici opozicije stojeći pored stola za kojim sjede predsjednik i potpredjednici Narodne skupštine spriječili održavanje sjednice, a Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine izrekao je mjeru njihovog udaljavanja sa sjednice i najavio da će sjednica biti održana kada se za to steknu uslovi. 

Pošto su poslanici opozicije nastavili sa blokadom u glavnoj skupštinskoj sali, odlučeno je da će sjednica biti održana u maloj sali.

Na početku sjednice usvojen je dnevni red, a u toku je aktuelni čas u kojem poslanici postavljaju pitanja Željki Cvijanović, premijerki RS.

Sjednici prisustvuju poslanici vladajuće većine, dok su poslanici iz stranaka koji čine Savez za promjene nakon razgovora sa obezbjeđenjem sišli ponovo u veliku salu.

Do blokade rada Narodne skupštine RS-a došlo je nakon što su sa dnevnog reda 21. sjednice povučeni revizorski izvještaji, kako opozicija tvrdi suprotno Poslovniku o radu Narodne skupštine RS-a.

Sjednica je počela jučer u 10 časova a do večernjih časova poslanici opozicije ukazivali su na kršenja Poslovnika, nakon čega su fizičkom blokadom tražili održavanje sjednice Kolegijuma.

Sjednica Kolegijuma održana je jutros, ali nije postignut dogovor o vraćanju na dnevni red revizorskih izvještaja, što je zahtijevala opozicija. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije