Počela nova mirna šetnja za ubijenu Amru Kahrimanović

3
Radiosarajevo.ba
Počela nova mirna šetnja za ubijenu Amru Kahrimanović
Foto: Tuzlanski info / Mirna šetnja za Amru Kahrimanović

U subotu, 24. februara, u 12:00 sati u Tuzli je počela nova mirna šetnja za ubijenu Amru Kahrimanović.

Šetnja se odvija na relaciji od tržnog centra na Brčanskoj Malti do lokacije preko puta MUP-a TK.

“Molimo sve građane Bosne i Hercegovine, Tuzle i Tuzlanskog kantona, srednjoškolce, studente, majke, očeve, penzionere i sve ljude dobrog srca, pozivamo i časne, poštene, moralne ljude iz MUP-a TK, znamo da vas ima, da nam se u što većem broju pridružite u subotu i pomognete u borbi protiv sistemskih propusta”, navedeno je na Facebook grupi Pravda za Amru Kahrimanović.

Regiji u Rusiji prijeti velika katastrofa: Putin sazvao hitan sastanak i ostao iznenađen

Regiji u Rusiji prijeti velika katastrofa: Putin sazvao hitan sastanak i ostao iznenađen

“Svi odgovorni su znali za propuste u MUP-u TK i ništa nisu preduzimali. Nisu radili svoj posao adekvatno i po propisima. Moramo dokazati da Tuzla može biti centar promjene. Nema odustajanja. Mi ovo ne možemo bez vas”, dodaje se u objavi.

Porodica Amre Kahrimanović prikuplja potpise za smjenu ministra MUP-a TK i direktora Uprave policije. Do danas je prikupljeno blizu 10.000 potpisa građana Tuzle i okolnih gradova. 

Podsjetimo, 11. februara je javnost u BiH svjedočila još jednom slučaju femicida. Amru Kahrimanović je ubio Elvis Ćustendil, pripadnik MUP-a Tuzlanskog kantona. On je ubrzo uhapšen i trenutno se nalazi u pritvoru. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije