Poboljšano zdravstveno stanje Amele Džindo

Radiosarajevo.ba
Poboljšano zdravstveno stanje Amele Džindo
Foto: Facebook

Zdravstveno stanje Amele Džindo, koja je 15. februara teško povrijeđena u oružanoj pljački kladionice u na Ciglanama u Sarajevu, u blagom je poboljšanju, potvrdila je Feni glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Biljana Jandrić.

"Ukoliko se ovakvo stanje zadrži doktori bi mogli skinuti respiratore na koje je priključena u naredna dva do tri dana", dodala je.

Amela Džindo još se nalazi na Klinici za anesteziju i reanimaciju. U toku oružane pljačke kladionice u kojoj je radila Džindo je ustrijeljena tri puta u predjelu grudnog koša, abdomena i lijeve natkoljenice.

Prilikom pljačke, maloljetni A. M. (1992) je smrtno ustrijeljen od strane Amele Džindo, protiv koje je sarajevsko Kantonalno tužilaštvo već pokrenulo istragu zbog ubistva na mah.

Drugi pljačkaš, Kenan Čehić (1990), uhapšen je dan poslije pljačke, te saslušan u Kantonalnom tužilaštvu nakon čega mu je izrečena mjera pritvora u trajanju od mjesec dana.

Maloljetni A. M. bio je štićenik Zavoda za vaspitanje muške djece i omladine na Humu u Sarajevu.

Zdravstveno stanje radnice kladionice "stabilno i kompleksno"
Pljačkaš uhapšen, radnica kladionice u životnoj opasnosti
Ciglane: Jedna osoba ubijena a druga teško ranjena
Zoran Ivančić: Žene su jači spol

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije