Po potjernici Interpola: U BiH uhapšen Kuvajćanin

Radiosarajevo.ba
Po potjernici Interpola: U BiH uhapšen Kuvajćanin

Inspektori za strance otkrili su u Sarajevu državljanina Kuvajta za kojim je Interpol njegove matične zemlje raspisao “crvenu potjernicu”.  Lice je otkriveno na osnovu operativnih podataka Službe za poslove sa strancima.
U trenutku ulaska u Bosnu i Hercegovinu nije postojala Interpolova potjernica za ovim stranim državljaninom, niti bilo kakva prepreka njegovom ulasku i boravku u našoj zemlji.

Kako je saopćilo Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine, Interpolova potjernica je raspisana zbog pokušaja ubistva za šta je ovaj strani državljanin u Kuvajtu osuđen na 15-godišnju zatvorsku kaznu.

Nakon obrade u Službi za poslove sa strancima, o ovom slučaju obaviješteni su pripadnici Federalne uprave policije. Oni su u prostorijama Službe državljanina Kuvajta lišili slobode te preuzeli dalju proceduru njegove ekstradicije iz Bosne i Hercegovine, odnosno njegovog izručenja Kuvajtu.

S obzirom da je tokom boravka u BiH on prekršio imigracione propise naše zemlje, njemu je izrečena mjera protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka u Bosni i Hercegovini u trajanju od četiri godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije