Plenković govorio, Milanović tipkao na mobitel: Ponovo se govorilo o BiH

15
Radiosarajevo.ba
Plenković govorio, Milanović tipkao na mobitel: Ponovo se govorilo o BiH
Foto: Dalmacija Danas / Plenković i Milanović na Klisu

Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske i premijer Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas borave na Klisu iznas Splita.

Povod je učešće na Svečanoj akademiji u povodu 31. godišnjice osnivanja 4. gardijske brigade.

Predsjednik RH Zoran Milanović je legendarnoj brigadi uputio srdačne čestitke.

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

"Ovo je mjesto na kojem je nastalo sjeme jedne nacije. Ovo je sjeme hrvatske povijesti, to ime i identitet je vjetar nosi na sve četiri strane svijeta. Ove države bez hrvatske vojske, bez vas iz brigade ne bilo. Borili ste se u Hrvatskoj, ali i u Bosni i Hercegovini. Rat u Bosnu i Hercegovini, slobodu i mir je donijela hrvatska vojska. Niste se borili na tuđem, borili ste se za hrvatsku sigurnost", rekao je Milanović.

Zatim je dodao:

"Pomozimo svojoj braći, Hrvatima u Bosni i Hercegovini. Njihovi interesi su zanemareni, pomozimo im, jer druge prilike neće biti. Ovo je vrijeme u kojem se dokazuje što smo i tko smo. Ponosna smo nacija, to smo mi, ovi kamen, more i ova država. Niste imali nikakvu pomoć svijeta i niste dobili niti hvala za to. Sada smo na čvrstom, a braći u Bosni i Hercegovini moramo pomoći", jasan je Milanović.

Ubrzo nakon njega govorio je i Plenković. I on je spomenuo BiH. 

"Ovdje su ostajale godine mladosti, u rato u kojem je hrvatska pobijedila. Imali smo Tuđmana koji je uvijek imao prave odabire. Svaku bitku Domovinskog rata smo dostojno obilježili. Ulažemo u snagu hrvatske policije i vojske. Brutalna agresija u Ukrajini nam je signal koliko je krhak sigurnosni sustav u Europi. Moramo biti snažni, a mi smo donijeli odluku o nabavki borbenih aviona, oni će letjeti iznad tvrđave u Klisu.

Ona je simbol hrvatske državnosti, odavde nam puca pogled na predivnu Dalmaciju, Split, Zagoru. Najvrijednije su vrijednosti Domovinskog rata i žrtve hrvatskih branitelja. Mislit ćemo na vas koji ste hrvatskoj dali najviše.

Ne smijemo zaboraviti i naše ljude iz Bosne i Hercegovine. i oni su dali puno za slobodnu. Svima vam čestitam", kazao je Plenković između ostalog prisutnima, a pravo je pitanje je li njegovim govorim bio impresioniran predsjednik RH Zoran Milanović koji je uglavnom gledao u mobitel dok je premijer (s koji često ima verbalne okršaje) govorio, prenosi portal Dalmacija danas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije