Plakati, reklame, bilbordi i obećanja na svakom koraku: Da, počela je kampanja

1
Radiosarajevo.ba
Plakati, reklame, bilbordi i obećanja na svakom koraku: Da, počela je kampanja
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Predizborna kampanja za lokalne izbore u Bosni i Hercegovini je zvanično počela. Brojne političke stranke danas su organizirale press konferencije na kojima su predstavili slogane, plakate i obećanja.

Već su postavljeni i bilbordi, na led panelima s vrte poznata lica, sa nekim drugačijim obećanjima.

Svi pozivaju birače da baš njima daju svoj glas, a stranka koja dobije povjerenje građana štitit će interese svih u BiH, donijet će napredak i napraviti zemlju dostojnu za život čovjeka.

Slogani su takvi da imamo snažne, dosljedne, one koji žele da grade iz temelja, a ima i onih koji pospremaju, šarenilo je na zidovima.

Kampanja će trajati do 14. novembra. 

Sarajevo - undefined

Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba: Sarajevo

Ovjereno je ukupno 30.789 kandidata. Centralna izborna komisija ovjerila je 425 kandidata za načelnika/gradonačelnika od čega 29 (6,82 posto) žena i 396 (93,18 posto) muškaraca.

Ovjereno je 196 predstavnika nacionalnih manjina od kojih je 40 (20,41 posto) žena i 156 (79,59 posto) muškaraca i 30.168 kandidata za općinska vijeća/skupštine općina/gradska vijeća/skupštine grada/Skupštinu Brčko Distrikta od kojih 12.753 (42,27 posto) žena i 17.415 (57,73 posto) muškaraca.

Na ovim izborima učestvovat će 87 političkih stranaka, 81 nezavisni kandidat. 

Za učešće na predstojećim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini prijavilo se ukupno 136 političkih stranka i 379 nezavisnih kandidata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije