Pink Panter banda: Bosanac pobjegao iz švicarskog zatvora

Radiosarajevo.ba
Pink Panter banda: Bosanac pobjegao iz švicarskog zatvora

Milan Poparić i Adrian Albrecht, Foto: Rtn.ch

Bh. državljanin, član Pink Panter bande, međunarodne organizovane kriminalne grupe lopova koja je krala dragulje, pobjegao je iz švicarskog zatvora u dramatičnom 'proboju' u kojem su učestvovali još jedan zatvorenik i dvojica naoružanih pomagača, saopćila je lokalna policija danas.

Milan Poparić, koji je služio sedam godina kazne za pljačku draguljarnice iz 2009, treći je član Pink Panter bande koji je pobjegao iz švicarskog zatvora od maja ove godine, javljaju lokalni mediji.

Većina članove grupe Pink Panter porijeklom je s Balkana. Ime su dobili nakon što su britanski detektivi pronašli dijamantni prsten skriven u teglici kreme za lice, što podsjeća na situaciju iz komedije Petera Sellersa iz 1963 - The Pink Panther.

Zajedno sa osuđenim švicarskim otmičarem i palikućom, koji se bavio pranjem novca, Adrianom Albrechtom, Poparić je pobjegao iz Orbe zatvora u zapadnoj Švicarskoj, u četvrtak navečer.

A bijeg je izgledao ovako: tokom perioda u kojem je zatvorenicima dozvoljeno da vježbaju, saučesnici u zločinu su provalili u zatvor, uništivši kapiju i bodljikavu žicu kombijem, prije nego što su iskoristili ljestve da naprave put za bijeg preko zatvorske ograde. Zapalili su kombi, a s Poparićem i Albrechtom su pobjegli u drugom kombiju.

Policija je saopćila da je pokrenuta opsežna potraga za odbjeglim zatvorenicima, a švicarskim agencijama stigla je pomoć iz Francuske. Inače, zatvor Orbe nalazi se na udaljenosti od oko 16 kilometara od granice s Francuskom.


Poparić i Albrecht

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije