Pijani zatvorski čuvari napali policijsku patrolu

Radiosarajevo.ba
Pijani zatvorski čuvari napali policijsku patrolu

Dvojica zatvorskih stražara, zaposlenika Kaznenopopravnog zavoda Zenica, napali su u noći sa srijede na četvrtak patrolu Policijske uprave Zenica, a u napadu je povrijeđen jedan policajac, piše Dnevni avaz.

Obračun se dogodio u centru Zenice, u ulici Abdulaziza Aska Borića, nekoliko minuta prije ponoći. Kako saznaje ovaj dnevni list, policajac S. C. pokušao je legitimisati osobe i pregledati vozilo Ford, nakon čega su ga prvo verbalno, a potom i fizički, napali vozač i suvozač.

Nakon što je S. C. dobio udarac otvorenom šakom u glavu, njegov kolega iz patrole pozvao je pojačanje i za manje od tri minute na platou prekoputa apoteke Mr. Weiss našlo se nekoliko policijskih vozila i desetak policajaca.

Vozač i suvozač iz Forda su savladani te je utvrđeno da su obojica pod utjecajem alkohola (1,7 i 0,5 promila) te da su obojica zaposlenici KPZ-a Zenica.

Uhapšeni su vozač Almir Mujkanović (28) i suvozač Albin Zukan (39). Obojica su zadržana u Policijskoj upravi, a nadležnom tužilaštvu podnesene su krivične prijave protiv njih. Policija tereti Mujkanovića za krivično djelo napad na službenu osobu, a Zukana za sprečavanje službene osobe na dužnosti.

Nakon intervencije, napadnuti policajac primljen je u Stanicu hitne pomoći Zenica, gdje su mu konstatovane kontuzije, otekline i posjekotine od udarca u lice. Nakon što je zbrinut, pušten je na kućno liječenje, rečeno je Dnevnom avazu u Hitnoj pomoći.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije