PIC i dalje zasjeda u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
PIC i dalje zasjeda u Sarajevu

Politički direktori Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC) nastavljaju zasjedanje danas u Sarajevu u okviru kojeg će razmotrati glavne izazove s kojima će se BiH suočiti u drugoj polovini ove godine.
 
Pred političkim direktorima PIC-a planirano je obraćanje predsjedavajućih domova Parlamentarne skupštine BiH i njihovih zamjenika, te svih članova Kolegija oba doma državnog parlamenta.
 
Na sastanku UO PIC-a, koji je počeo jučer, posebnu pažnju zauzima formiranje vlasti u BiH na državnom niovu, trenutna politička situacija, napredak u reformama potrebnim za evropske i evroatlantske integracije, jačanje prisustva EU u BiH, kao i napredak u ispunjavanju 5 plus 2 uvjeta za zatvaranje OHR-a.
 
Po okončanju sastanka, danas u 14 sati bit će održana pres-konferencija visokog predstavnika za BiH na kojoj će biti predstavljeni zaključci dvodnevnog zasjedanja UO PIC-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije