PIC danas zasjeda u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
PIC danas zasjeda u Sarajevu

 

Ambasadori Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC) sastat će se danas u Sarajevu. Sastanak, za koji u OHR-u kažu da je redovni, održava se u Sarajevu u prijepodnevnim satima. Iz Ureda visokog predstavnika za sada nije bilo najava za medije.

Kako se doznaje iz OHR-a, imajući u vidutrenutne sporove u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, potreba za funkcionalnim institucijama, posebno Ustavnim sudom FBiH, nikad nije bila veća. Iz OHR-a su ranije upozorili da je odgovornost izabranih zvaničnika prema Federaciji BiH i njenim građanima i dalje jednako obvezujuća. 

„To je dužnost koju su preuzeli na sebe kada im je izborno tijelo dalo mandat i kada su položili svoje svečane zakletve“, naveo je glasnogovornik OHR-a Eldar Subašić u izjavi za Fenu, prenoseći stavove OHR-a pred današnji sastanak. 

Upravni odbor Vijeća za provedbu mira je pozvao vlasti da osiguraju odgovarajuće funkcioniranje institucija Federacije BiH. 

„Jasna poruka međunarodne zajednice jeste da niko ne treba dalje destabilizirati situaciju“, istakao je glasnogovornik OHR-a.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije