Peti dan od nestanka Aldina Mulića: Timovi pretražuju Miljacku, Bosnu i Lašvu

A. D.
Peti dan od nestanka Aldina Mulića: Timovi pretražuju Miljacku, Bosnu i Lašvu

Potraga za tijelom nestalog Aldina Mulića koja se tokom noći odvijala pod svjetlima reflektora i izvan vode, nastavljena je i jutros.

Od ranih jutarnjih sati baza operacija Federalne uprave Civilne zaštite premještena je iz Visokog u Zenicu, na Kamberović Polje.

Fahrudin Solak, direktor FUCZ je kazao je za Radiosarajevo.ba da su ekipe raspoređene u Zavidovićima, Maglaju i Doboju odakle će se i dronovima pretraživati teren, a vizuelno pregledati i obale rijeke Bosne do Doboja, pa čak i dio Lašve.

"Vodostaj rijeke Bosne je jučer biopovišen za više od 1,5 metra. Danas je što se toga tče malo bolja situacija. Naše kolege iz Kantonalne uprave CZ-a u Srajevu i dalje pretražuju Miljacku. S nama je također i porodica nastradalog mladića", kazao nam je Solak.

Za nestalim Mulićem koji je, u noći između utorka i srijede, upao u rijeku Miljacku traga i veliki broj volontera.

U potrazi već peti dan , osim operativaca Federalne uprave civilne zaštite, učestvuju i kolege iz Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, policija, vatrogasci, kao i članovi Gorske službe spašavanja iz Sarajeva.

Dvojica mladića, Irhan Fočo (24) i Aldin Mulić (28), nestali su u nabujaloj Miljacki u noći između utorka i srijede.

Tijelo Irhana Foče nađeno je u četvrtak u rijeci Bosni, u mjestu Čekrekčije kod Visokog, a za tijelom Aldina Mulića se još traga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije