Peteru Sorensenu i Srđanu Blagovčaninu uručene nagrade ‘Avazov zmaj’

Radiosarajevo.ba
Peteru Sorensenu i Srđanu Blagovčaninu uručene nagrade ‘Avazov zmaj’

U Sarajevu je danas upriličena svečanost tokom koje su uručena priznanja “Avazov zmaj” za 2012. godinu.

Ambasadoru Peteru Sorensenu, šefu Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalnom predstavniku EU u BiH, glavni i odgovorni urednik Dnevnog avaza Fadil Mandal je u ime redakcijskog kolegija uručio priznanje u kategoriji “strana ličnost godine”. Domaća ličnost 2012. godine je Srđan Blagovčanin, direktor Transparency Internationala BiH. Nagrada je, u ime Blagovčanina, koji je zbog bolesti bio odsutan, uručena Maji Branković, uposlenici Transparency International BiH.

Kako je obrazloženo tokom svečane ceremonije Sorensen došao je u našu zemlju kada se iz Brisela očekivao signal ojačanog prisustva Unije i njene nove, aktivnije politike.

“Zahvaljujući uveliko i svojim sposobnostima direktnog kontakta i dobrog poznavanja situacije, Sorensen se nametnuo kao najvažniji i najpozitivniji međunarodni faktor u BiH”, istaknuto je, između ostalog, na ceremoniji.

Izvršni direktor „Transparency Internationala“ u BiH (TIBiH) Srđan Blagovčanin, prema izboru Avaza, godinama jedan od simbola borbe protiv korupcije. Blagovčanin je obilježio proteklu godinu beskrupulozno alarmirajući javnost na rak - ranu koja izjeda bh. društvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije