Peter Sorensen: Sulejman Tihić će nam veoma nedostajati

Radiosarajevo.ba
Peter Sorensen: Sulejman Tihić će nam veoma nedostajati

"Duboko sam ožalošćen bolnom viješću o smrti Sulejmana Tihića. Moje misli su s njegovom porodicom. U ovom trenutku, u svoje osobno ime i u ime Europske unije, pridružujem se mnogima širom Bosne i Hercegovine koji su izrazili saučešće", izjavio je šef Delegacije Evropske unije u BiH Peter Sorensen.

Po njegovim riječima, Sulejman Tihić ostavlja iza sebe ogroman doprinos u političkom i društvenom životu Bosne i Hercegovine. Živio je u teškim i historijskim vremenima u ovoj zemlji, kao jedan od njenih ključnih lidera. 

"Cijenio sam njegovu mudrost, stavove i neumornu spremnost na rad za opće dobro. Prema njemu sam imao samo najviše poštovanje i uvažavanje, kako profesionalno, tako i osobno", navodi šef Delegacije EU.

Njegova smirenost, otvorenost i sposobnost da gleda u budućnost istinski su bili za svaki primjer

"Nebrojeno puta sam ga osobno gledao kako neumoljivo radi i ide i korak dalje na postizanju dogovora. Veoma će nam nedostajati", zaključio je Sorensen, navodi se u saopćenju Delegacije EU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije