Peta generacija kadeta SIPA-e polaže zakletvu

Radiosarajevo.ba
Peta generacija kadeta SIPA-e polaže zakletvu

Svečana ceremonija polaganja zakletve pete generacije kadeta Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) bit će održana danas u službenim prostorijama SIPA-e u Istočnom Sarajevu.

Nakon što su prošli rigoroznu selekciju u okviru konkursne procedure za prijem kadeta SIPA-e, 20 polaznika pohađalo je i uspješno završilo četveromjesečnu osnovnu policijsku obuku za stjecanje čina mlađi inspektor, koju je provela Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadrova.

U skladu sa Zakonom o policijskim službenicima BiH i Uputstvom o načinu polaganja i tekstu zakletve policijskih službenika, kadeti će zakletvu polagati ministru za sigurnost BiH Draganu Mektiću, nakon čega službeno započinje njihov rad u SIPA-i.

Ceremoniji će, između ostalih, prisustvovati direktor SIPA-e Perica Stanić, načelnici organizacionih jedinica SIPA-e i direktori policijskih agencija u BiH, najavljeno je iz SIPA-e, javlja Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije