Pet osoba uhapšeno zbog terorizma

Radiosarajevo.ba
Pet osoba uhapšeno zbog terorizma

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u saradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom (OSA) i Operativnom grupom za borbu protiv terorizma danas su uhapsili pet osoba koje se dovode u vezu sa terorizmom.

Prema pisanju Nezavisnih novina, uhapšeni su Bilal Bosnić iz Bužima kod Bihaća i njegovi saradnici Rusmir Kadrispahić iz Zavidovića, Edin Zukić i Refik Talović te još dvije osobe čiji identitet nije poznat.

Na području Sarajeva, Zavidovića, Živinica, Banovića, Gornje Maoče i Bužima izvršeni su pretresi osam stanova i drugih objekata koje su koristile uhapšene osobe.

Lišeni slobode će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uz izvještaj o postojanju osnova sumnje da su počilili  krivično djelo iz člana 202.a. (Javno podsticanje na terorističke aktivnosti), a u vezi sa krivičnim djelom iz člana 201. (Terorizam), biti predati na dalje postupanje Tužiteljstvu BiH.

Navedene aktivnosti policijski službenici SIPA-e su poduzimali po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije