Peti dan od nesreće: Na relaciji Sarajevo-Čapljina uspostavljen redovan saobraćaj

Radiosarajevo.ba
Peti dan od nesreće: Na relaciji Sarajevo-Čapljina uspostavljen redovan saobraćaj
Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine obavjestile su javnost da je od danas ponovo uspostavljen redovan željeznički saobraćaj na relaciji Sarajevo- Čapljina.

Kako su naveli. lokomotiva i Talgo garniture dopremljeni su u Centralnu radionicu Rajlovac gdje će se pristupiti procjeni štete i opravci. Istražne radnje vezane za vanredni događaj od 3. decembra 2017. godine još uvijek su u toku.

 Nakon okončanja istrage znat će se svi uzroci i okolnosti pod kojima je nastupio vanredni događaj, kao i  visina štete koju su pretrpjele Željeznice FBiH.

Podsjetimo, brzi putnički BH voz na relaciji Sarajevo-Čapljina iskočio je 3. decembra iz šina prilikom nailaska na odron kamena, odnosno stijene na pruzi u mjestu Šurmanci, tri kilometra od Čapljine. Tom prilikom voz je gurao stijenu ispred sebe i oštetio kolosijek u dužini od 150-160 m, a lokomotiva na vozu se otkvačila od garniture, iskočila i prevrnula se na bok do korita rijeke Neretve. Lokomotiva je za sobom povukla prvi vagon od garniture koji je iskočio prema lokalnoj cesti, te još tri vagona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije