Neki ih vole, neki ne: Evo kolika je cijena personaliziranih tablica

0
Radiosarajevo.ba
Neki ih vole, neki ne: Evo kolika je cijena personaliziranih tablica
Foto: Facebook / Ilustracija

O personaliziranim registracijskim tablicama vlada podijeljeno mišljenje. Za neke je to besmisleno bacanje novca, no neki uživaju u njima i nije im problem dati više novca u odnosu na standardne tablice.

Vlasnik vozila u Hrvatskoj može naručiti registarske tablice s unaprijed zadanim registarskim brojem pod uvjetom da je zatraženi registarski broj slobodan - to su registarske tablice po narudžbi.

Pritom zainteresirani moraju znati kako registarski broj na registarskim tablicama po narudžbi ne može sadržavati slova Č, Ć, Đ, Š i Ž, navodi se na stranicama HAK-ove revije.

Cijene su utvrđene Rješenjem o utvrđivanju cijena obrazaca, registarskih, pokusnih, prenosivih i izvoznih pločica. Par običnih tablica stoji 65 kuna, a cijena tablica po narudžbi, izrađenih pojedinačno s unaprijed zadanom brojčanom i slovnom oznakom, iznosi 278 kuna za par(70 KM).

Puno veća cijena je za registarske tablice po izboru, u kojima je vozačima dana veća sloboda izbora raznih personaliziranih kombinacija brojki i slova. Takve pločice stoje 2.000 kuna (502 KM) za par ili 1.500 kuna (376 KM) za komad, što je značajno skuplje od običnih tablica, no valja napomenuti da je i to puno manje od 6700 kuna (1.682 KM), koliko je par takvih tablica stajao do prije dvije i pol godine, prenosi Večernji.hr.

Kako smo ranije pisali, za razliku od zemalja u regionu, u Bosni i Hercegovini nije moguće legalnim putem naručiti broj registracije i platiti za to određeni iznos. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije