Pećanin u suzama: Pamtim Sarajevo iz rata. Nismo željeli prodati dostojanstvo

9
Radiosarajevo.ba
Pećanin u suzama: Pamtim Sarajevo iz rata. Nismo željeli prodati dostojanstvo
FOTO: Screenshot / Senad Pećanin

Senad Pećanin, advokat i i jedan od potpisnika krivične prijave protiv najviših funkcionera zbog ugrožavanja zdravlja stanovništva govorio je večeras o ovoj prijavi, ali je prokomentarisao i odustajanje Bogića Bogićevića od kandidature za gradonačelnika Sarajeva.

"Ovakvi događaji, nažalost, ostavljaju sve manje nade da Sarajevo može biti na visini svog historijskog zadatka", rekao je Pećanin za N1 večeras.

Imao je i poruku za bh. građane:

"Ne znam.. ja pamtim ono Sarajevo iz rata, u kojem smo sve dijelili i borili se i nismo željeli dostojanstvo svoje prodati. Nažalost, današnje Sarajevo ne mogu da prepoznam. Izbor ljudi kakav je Bogićević, Hasan Tanović, Srđan Mandić, unio je jednu dozu optimizma, nadanja. Ali, nažalost, redovi pred pogrebnim društvima i činjenica da se danas u Sarajevu danima čeka na dženaze i sahrane, jer nema slobodnih termina, govore da da je teška i nezvjesna budućnost Sarajeva", rekao je Pećanin kroz suze.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije