PDP o 'privatnim zabavama' Dodika, Grigorija i Kusturice

Radiosarajevo.ba
PDP o 'privatnim zabavama' Dodika, Grigorija i Kusturice

Foto: Nezavisne

Partija demokratskog progresa (PDP) smatra da su jučerašnje optužbe predsjednika RS Milorada Dodika na račun potpredsjednika PDP-a i gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića neutemeljene i neprikladne.

„Sasvim je normalno da gradonačelnik Vučurević nije prisustvovao privatnoj zabavi Milorada Dodika, Emira Kusturice i Vladike Grigorija, na kojoj je poduhvat finansiran novcem naroda Republike Srpske prikazan kao dostignuće SNSD-a“, saopćeno je danas iz PDP-a, piše Fena.

Trebinje je, kako se dodaje, nakon što je SNSD izgubio izbore, u nemilosti republičke vlasti:

„Predsjednik Dodik je više puta, prilikom boravka u Trebinju, izbjegao susret s gradonačelnikom, te je o njemu često govorio s nipodaštavanjem, pa je sasvim jasno da poziv za jučerašnju ceremoniju nije bio iskren i da Vučurević tamo ne bi bio dobrodošao“, tvrdi PDP.

Ta stranka smatra da njihovim najvišim funkcionerima "nije mjesto“ u društvu osoba koje konstantno vrijeđaju predsjednika Republike Srbije i nazivaju ga "benom“.

Dodik je jučer na Čemernu prozvao gradonačelnika Trebinja jer nije došao na otvaranje dionice puta te u svom govoru, između ostalog, rekao da će Slavku Vučureviću "taj put više koristiti njego njemu“. Osim Vučurevića prozvao je i neke funkcionere SDS-a, koristivši u jednom trenutku i psovku, a sve su neki od prisutnih propratili uzvicima odobravanja i pljeskom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije