PDP: Katastrofalna revizija privatizacije u RS

Radiosarajevo.ba
PDP: Katastrofalna revizija privatizacije u RS

Šef Kluba poslanika Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini RS-a Zoran Đerić izjavio je danas da ta stranka traži da se utvrdi odgovornost onih koji su učestvovali u procesu revizije privatizacije u RS-u, u kojem su potrošena “ogromna sredstva poreznih obveznika, a efekti i rezultati bili ravni nuli”.
 
PDP je, navodi, odavno ukazivao na loše stanje u Komisiji RS-a za reviziju privatizacije te naglašava da je za to da se stavi van snage zakon koji je propisao njeno formiranje, ali i uz utvrđivanje onih koji su odgovorni za loše rezultate. 

Đerić je danas u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekao da je Savez nezavisnih socijaldemokarata (SNSD) pričom o referendumu i reviziji privatizacije dobio izbore i 2006. i 2010. godine, ali da ništa od obećanog nije realizirao. 

Predsjednik Narodne skupštine i potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić rekao je, komentirajući zahtijev Komisije za reviziju privatizacije za njenim raspuštanjem, koji je upućen Vladi RS-a, da je Komisija zakonska kategorija, podsjetivši da je osnovana prema zakonu iz 2006. godine te da njeno eventualno ukidanje može biti samo predmet promjene zakona. 

U programu rada parlamenta RS-a za ovu godinu predviđen je izvještaj o radu Komisjje za reviziju privatizacije, pa se Radojičić nada da će to biti dobra prilika da se utvrde "dometi" rada Komisije i utvrdi šta i kako dalje i u praktičnom i zakonskom smislu.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije