Pauza na zasjedanju NSRS zbog brutalnog ubistva Slaviše Krunića

Fena
Pauza na zasjedanju NSRS zbog brutalnog ubistva Slaviše Krunića
Foto: AA / Burno na sjednici

 Na zahtjev Kluba poslanika Partije demokratskog progresa (PDP) danas je data pauza od sat vremena na početku sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Šef Kluba poslanika PDP-a Perica Bundalo je rekao da su zatražili pauzu, zbog konsultacija u vezi s najnovijim trostrukim ubistvom koje se desilo protekle noći u Glamočanima kod Laktaša, kada je usmrćen banjalučki biznismen Slaviša Krunić, njegov pratilac i napadač.

Iz više hitaca likvidiran banjalučki biznismen Slaviša Krunić


 
Poslanici su trebalo da nastave sjednicu razmatranjem Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru.

Entitetski ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač najavio je ranije da će, najvjerovatnije, biti povučena odredba koja se odnosila na zabranu fotografisanja policajaca.

Za medije, nevladine organizacije i opoziciju bio je sporan član tog zakona, kojim se kao prekršaj javnog reda i mira predviđa „neovlašteno fotografisanje ili snimanje kojim se ometa službenik dok vrši svoje dužnosti".

U nastavku sjednice poslanici bi trebalo da razmatraju, između ostalog, i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i municiji, kojima se dodatno ukidaju administrativne barijere kada su u pitanju uslovi za nabavljanje oružja.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije