Koliko parlamentarci odgovaraju građanima: Šepić 100-postotan, Komšić s 0 posto

Radiosarajevo.ba
Koliko parlamentarci odgovaraju građanima: Šepić 100-postotan, Komšić s 0 posto

Na web portalu javnarasprava.ba građani imaju mogućnost direktno učestvovati u procesima donošenja odluka u BiH kao i priliku da komuniciraju sa onima koji te odluke donose.

Ovaj portal je zabilježio je u kojoj su mjeri bh. parlamentarci aktivni, te su objavljeni rezultati.

Velika je razlika u njihovom odnosu i aktvnosti u komunikaciji sa građanima i na ovom portalu što pokazuje statistika odgovorenih direktno postavljenih pitanja prema poslaniciam pojedinačno.

Najaktivniji u direktnoj komunikaciji sa građanima je, prema ovim rezultatima, zastupnik Senad Šepić, koji je i predsjednik Nezavisnog bloka, sa 100 posto odgovorenih pitanja. Na drugom mjestu je zastupnik SDA Šemsudin Mehmedović sa 98 posto odgovorenih pitanja.

I Mirsad Mešić, zastupnik SDP se može pohvaliti s 95 posto odgovorenih pitanja, kao i Mensuda Begović (DF) i Nikola Lovrinović s oko 75 posto odgovorenih pitanja.

javna_rasprava_2.jpg - undefined

Za razliku od Šepića i navedenih zastupnika veoma loš učinak i to 0 posto odgovora imaju predsjedavajući Parlamenta Šefik Džaferović iz SDA, zatim Borjana Krišto iz HDZ-a, Dušanka Majkić iz SNSD, ali i zastupnici ljevice Željko Komšić iz DF-a, te Saša Magazinović i Denis Bećirović iz SDP-a.

Visok procenat odgovara u Domu naroda imaju tek dva delegata i to Mario Karamatić (HSS) i Ljiljana Zovko (HDZBiH)

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije