Paravinjin iskaz: Nabacivao sam se djevojci

Radiosarajevo.ba
Paravinjin iskaz: Nabacivao sam se djevojci

Uhapšeni osumnjičenik za silovanje i ubistvo Dragan Paravinja policiji u Republici Srpskoj je dao iskaz čije detalje prenose Jutarnji list i Nezavisne novine. 

"Nakon što sam došao kući i u istoj prespavao dana 7. juna 2011. godine sam oko pet sati ujutro sa svojim kamionom krenuo prema Splitu na prvi istovar. U Split sam došao u prijepodnevnim satima, gdje sam završio istovar uz malo kašnjenje zbog problema s kamionom. Nakon navedenog istovara sam otišao u Solin, gdje sam nosio novac da platim neke svoje privatne dugove" rekao je policiji i nastavio:

"Nakon plaćanja, ne mogu se sjetiti koliko je bilo sati, krenuo sam prema Zagrebu. Na križanju puteva Split- Drniš i Drniš - Šibenik pokraj puta s moje lijeve strane primjetio sam djevojku kako stopira u kontra smjeru od moga. Bila je lijepa, duže crne kose i na sebi je imala farmerice i majicu, ne mogu se sjetiti koje boje, dok je na ramenu držala žensku torbu. Prilikom nailaska u neposrednu blizinu djevojke, pitao sam je želi li sa mnom u Zagreb, ali odgovorila je kako želi u Split. Nakon toga sam produžio pedesetak metara i okrenuo kamion te došao u blizinu djevojke.

Paravinja je potom počeo konkretniji razgovor s Antonijom Bilić u kojem otkriva da joj se "nabacivao" te da je djevojka to prihvaćala s rezervom. Nakon toga je zaustavio kamion.

Istraga područja oko rijeke Krke pokazat će je li Paravinja govorio istinu, ili je kao puno puta do sada i ovaj puta obmanio policiju, piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije