Paravinja nema veze sa ubistvom Amine Šabanagić?

Radiosarajevo.ba
Paravinja nema veze sa ubistvom Amine Šabanagić?

DNK analizom pokazano je da Dragan Paravinja, osumnjičen za nestanak Antonije Bilić te za kaznena djela silovanje i pokušaj silovanja,  ipak nema veze s ubistvom 21- godišnje Amine Šabanagić iz Sanskog Mosta, koje se dogodilo prije sedam godina.

Naime, kako saznaje BHT1, nakon što je po nalogu bihaćkog Kantonalnog suda izuzet Paravinjin DNK, prvi test je negativan.

Amina Šabanagić je zadavljena i bačena u potok iza muslimanskog groblja Greda u Sanskom Mostu. Usprkos opsežnim istragama u kojima je ispitano nekoliko stotina ljudi, ubojica ni nakon sedam godina nije otkriven.

Dodajmo i to da je još uvijek neizvjesno hoće li se ispuniti zahtjev o izručenju Paravinje kojega je Hrvatska uputila BiH. Paravinja je na sarajevskom sudu početkom sedmice izjavio da ima državljanstvo BiH pa se provjeravaju njegovi navodi koji bi mogli otežati i usporiti izručenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije