Paravinja jutros prebačen u Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Paravinja jutros prebačen u Sarajevo

Jutros oko 8 sati Dragan Paravinja je napustio šibenski zatvor te je kombijem Ministarstva pravosuđa prebačen u Sarajevo gdje će sutra biti na izricanju pravomoćne presude na sudu u Sokocu.

Upravnik šibenskog okružnog zatvora Josip Višić rekao je da je Paravinja prevezen u pratnji specijalaca, prenose hrvatski mediji. Paravinja je prvostepenom presudom na sudu u Istočnom Sarajevu osuđen na dvije godine i 10 mjeseci zatvora zbog silovanja žene s Pala.

Prije mjesec dana Državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je optužnicu protiv Paravinje zbog teškog ubistva i pokušaja silovanje Antonije Bilić te za pokušaj silovanja 25-godišnje djevojke iz Omiša. Otprilike u isto vrijeme je Ministarstvo pravde BiH službeno zatražilo da Paravinja bude vraćen iz Hrvatske kako bi mu se mogla izreći drugostepena presuda.

Za Paravinjom je i u Srbiji raspisana potjernica zbog silovanja i pokušaja silovanja, a pravomoćno je osuđen na zatvorsku kaznu od četiri godine i pet mjeseci.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije