Paprene cijene: Novogodišnji smještaj u Mostaru košta i do 740 KM

2
Radiosarajevo.ba
Paprene cijene: Novogodišnji smještaj u Mostaru košta i do 740 KM
Foto: AA / Stari most u Mostaru

Last-minute cijene smještaja za doček Nove godine u Mostaru iznose nešto više od 700 KM za dvije osobe i dvije noći.

Podaci su to s internetskih platformi za rezervaciju smještaja. Za iznos od 739 maraka možete dobiti dva noćenja, od 30. decembra do 1. januara, za dvije osobe u hotelu koji se nalazi u Starom gradu.

Samo sedam dana kasnije dvije noći u istom hotelu možete platiti čak nešto više od 200 KM. Da last-minute opcije u gradu na Naretvi ne moraju biti toliko paprene dokazuje mogućnost najma smještaja kod privatnih osoba koje se kreću od 40 maraka pa na gore.

Koje je vrijeme Trebevićke žičare tokom majskih praznika: Niže cijene povratne karte

Koje je vrijeme Trebevićke žičare tokom majskih praznika: Niže cijene povratne karte

Pojedine hotele s 4 zvjezdice u centru Mostaru na 30. i 31. decembar možete rezervirati za oko 400 KM. U tu cijenu je uključen doručak i smještaj za dvije odrasle osobe. Vilu s 3 zvjezdice u Starom gradu još uvijek možete naći po cijeni od oko 500 KM.

Smještaj podrazumijeva dva noćenja za dvije osobe s uključenim doručkom u objektu udaljenom od Starog mosta cca 400 metara.

Koliko će građane Bosne i Hercegovine koštati javne proslave Nove godine?

Koliko će građane Bosne i Hercegovine koštati javne proslave Nove godine?

Ako je vaš izbor ipak apartman, ali bolje opremljen, odnosno kategorija 'luksuzni apartman', onda ćete isti naći za nešto više od 200 KM za novogodišnju noć. 

Turisti, kako je potvrdio direktor Turističke zajednice HNK Semir Temim, već pristižu u grad na Neretvu kako bi uživali u najluđoj noći. U Turističkoj zajednici Hercegovačko-neretvanskog kantona istaknuli su kako očekuju veći broj posjetitelja nego protekle godine, posebice iz regije zbog koncerta Željka Joksimovića, koji će Mostarce uvesti u Novu 2024.

"Iz godine u godinu otvaraju se i novi smještajni kapaciteti tako da mislim da će i broj posjetitelja odnosno turista biti sve veći u godinama pred nama", rekao je Temim. Iz Grada su u nekoliko navrata potvrdili kako ne mogu baratati točnim po pitanju broja posjetitelja koji se očekuju na dočeku, ali da se sigurno radi o više od 50 hiljada

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije