Poklon članova Predsjedništva BiH izazvao komentar pape Franje

Radiosarajevo.ba
Poklon članova Predsjedništva BiH izazvao komentar pape Franje

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo primio je jučer u Apostolskoj palati u Vatikanu članove tročlanog Predsjedništva Bosne i Hercegovine i od njih na poklon dobio veliku knjigu sa zbirkom grafika mostova u BiH, urađenu po opisima Ive Andrića iz romana "Na Drini ćuprija", na šta im je papa kazao da je već čitao tu knjigu grafika.

"Veoma lijepo. Pročitao sam tu knjigu", rekao je papa, prenosi Ansa.

Italijanska agencija navodi da je papa ranije dobio manji primjerak te knjige u kojoj su prikazana djela bosanskog autora grafika Safeta Zeca.

Navodi se da je papa sa članovima Predsjedništva BiH -  Draganom Čovićem, Bakirom Izetbegovićem i Mladenom Ivanićem, proveo 35 minuta u privatnom razgovoru.

Ansa navodi da im je papa poklonio encikliku "Hvaljen bio" i medaljone napravljene povodom petogodišnjice njegovog dolaska na čelo Vatikana.

Prilikom oproštajnog pozdravljanja, sa papom se prvo pozdravio Čović, potom Izetbegović i na kraju Ivanić, za kojeg Ansa navodi da se poglavaru Rimokatoličke crkve obratio "na srpsko-hrvatskom jeziku".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije