"Panteri" i "Vukovi s Drine" na Romaniji ponovo podigli najveću zastavu RS-a

Radiosarajevo.ba
"Panteri" i "Vukovi s Drine" na Romaniji ponovo podigli najveću zastavu RS-a
Na Ravnoj Romaniji danas je na najveći jarbol ponovo podignuta zastava Republike Srpske, koju su nedavno srušili vandali.

Nekadašnji komandant specijalne jedinice “Vukovi sa Drine” u sastavu Vojske Republike Srpske Milan Jolović poručio je da nijedan vandal neće spriječiti to da se srpska trobojka vijori na ovoj planini, kao i da je na nadležnim organima da otkriju počinioce rušenja jarbola i adekvatno ih kazne, prenosi ATV.

Jolović, koji je inicijator postavljanja zastave, rekao je novinarima da su dobili veliku podršku naroda ovog kraja da obnove zastavu i da je čuvaju.

Predsjednik Udruženja ratnih veterana specijalne brigade “Garda panteri” Petar Cvjetinović iz Bijeljine poslao je sa Ravne Romanije poruku da će pripadnici elitnih jedinica čuvati srpsku trobojku i da neće više nikada dozvoliti da se sruši.

“Mi ćemo, kao i uvijek, biti složni kada su u pitanju ovakve akcije i sarađivaćemo ubuduće još više kao koordinacija elitnih jedinica na pitanjima važnim za Republiku Srpsku”, naveo je Cvjetinović.

Cvjetinović je poručio srpskim političarima da treba da se slože i rade u interesu Republike Srpske.

Ponovnom podizanju zastave Republike Srpske na najveći jarbol prisustvovali su danas predstavnici specijalnih elitnih jedinica Vojske Republike Srpske iz proteklog rata “Pantera” iz Bijeljine, “Vukova sa Drine” iz Zvornika, “Mandinih lavova” iz Ugljevika, “Peša” iz Brčkog i ostalih specijalnih jednica Vojske Srpske, te mještani Ravne Romanije.

Zastava Republike Srpske na najvećem jarbolu, podignuta 19. maja 2017. godine uz magistalni put Sarajevo-Zvornik na Ravnoj Romaniji, srušena je u noći između subote i nedjelje, 10. na 11. februar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije