Pakistanska fondacija donirala 20.000 dolara za pomoć nakon poplava u BiH

Radiosarajevo.ba
Pakistanska fondacija donirala 20.000 dolara za pomoć nakon poplava u BiH

Ambasador Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Pakistan Nedim Makarević poslao je Ministarstvu vanjskih poslova BiH ček od 20 hiljada dolara fondacije "Al-Khidmat" kao pomoć nakon posljednjih poplava koje su pogodile nekoliko gradova Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Ambasador Makarević je nakon najnovijih poplava u julu pakistansku javnost informisao o nesreći u BiH i nedugo nakon je uslijedila posjeta  pakistanske fondacije sa sjedištem u Pashawaru kojoj je na čelu prof. dr. Hafeez ur Rehman.

"Organizovao sam novu pomoć za poplavljene gradove u BiH nakon naknadnih poplava u zemlji", rekao je bh. ambasador u Pakistanu.

Makarević je zahvalio na pomoći doktoru Hafeezu te poručio da će novčana sredstva biti bankovnim putem transferirana na konto MVP-a BiH.

Ambasador Makarević ističe da će nastaviti će obavještavati kako vladine krugove tako i nevladin sektor o razmjerima šteta nakon poplava koje su zadesile BiH.

Ovo nije prvi put da ambasador Makarević humanitarno djeluje kako bi se pomoglo unesrećenim građanima BiH. U mjesecu maju nakon prvih poplava bh. diplomata je organizirao u vrlo kratkom vremenskom roku da iz Islamabada za BiH poleti avion sa 14 tona humanitarne pomoći vrijednosti nekoliko miliona maraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije