Ozlijeđen jedan policajac, deportovano 12 navijača

Radiosarajevo.ba
Ozlijeđen jedan policajac, deportovano 12 navijača


Burna noć je bila pred policijskim službenicima u Mostaru. Pored nekoliko slučajeva tučnjave koja je zabilježena na Španskom trgu, Rondou, te Starom igralištu izdvaja se incident koji se dogodio oko 02:30 sati, javlja Bljesak.info.

Prema riječima dežurnog u Operativnom centru MUP-a HNK oko 02:30 je veća grupa galamom narušavala javni red i mir u Ulici kneza Branimira ispred jednog noćnog kluba. Na mjesto događaja je upućeno nekoliko policijskih patrola.

Po dolasku policije grupa je 'dobila hrabrost', te su policiju fizički napali. U ovom incidentu lakše ozljede je zadobio jedan policajac, dok je jedna osoba lišena slobode i privedena u službene prostorije policije.

Ustanovljeno je da se radi o pripadnicima navijačke skupine Bad Blue Boys koji su se nakon ovog incidenta udaljili prema Starom Veležovom igralištu, da bi se nakon izvjesnog vremena smjestili u jedan privatni stan u Splitskoj ulici. Po zaprimljenoj dojavi policija je okružila zgradu u kojoj se nalazi stan, za koji se pretpostavlja da je bio iznajmljen.

Iz stana je dolazila galama, te je stigla dojava da se nekoliko osoba 'zabarikadiralo' u stanu, te navedeni stan nisu htjeli napustiti. O događaju je obaviješten vlasnik stana u čijoj je prisutnosti policija i upala u iznajmljeni stan pred svitanje.

Ustanovljeno je da se radi o izgrednicima iz spomenutog incidenta i pripadnicima navijačke skupine Bad Blue Boys. U stanu je zatečeno i privedeno 11 osoba. Za ukupno 12 privedenih osoba bit će izrečene prekršajne prijave, te će tokom dana biti deportirane van BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije