Ovo niko nije očekivao: Otkriveni autori plakata s mapom podijeljene Bosne i Hercegovine

10
Radiosarajevo.ba
Ovo niko nije očekivao: Otkriveni autori plakata s mapom podijeljene Bosne i Hercegovine
Foto: Čitatelj / Sramotni plakati u BiH

Na nekoliko mjesta u Bosni i Hercegovini osvanuli su plakati s mapom Bosne i Hercegovine s linijom kroz sredinu naše zemlje. 

Većina građana BiH pomislila je kako se radi o plakatima koji pozivaju na podjelu naše zemlje, posebno zbog natpisa: "Podjela za koju se borimo." 

Ipak, ideja ove kampanje, koja je uključila postavljanje plakata u Tuzli, Bijeljini i Brčkom, bila je potpuno drugačija, otkrili su autori. 

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Nevladina organizacija 'Karton Revolucija' podijelila je video na svom Instagramu, gdje su preuzeli odgovornost za postavljanje ovih plakata. 

Kako su naveli, linija na mapi se ne odnosi na podjelu Bosne i Hercegovine, već se radi o trasi Koridora Vc, dijela europskog autoputa koji prolazi kroz našu zemlju. 

Sramotni plakati u BiH
Foto: Čitatelj: Sramotni plakati u BiH

"Preuzimamo odgovornost za lijepljenje plakata o podjeli Bosne i Hercegovine u Brčkom, Bijeljini i Tuzli.

Gerila marketingom smo privukli pažnju i dokazali kako smo zatrovano društvo a sada medije i narod pitamo da li podržavate naše stavove?", objavili su na Instagramu. Video možete pogledati ovdje: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije