Ovo je magično: EBRD predstavio Koridor Vc kroz 5K video od 360 stepeni

Radiosarajevo.ba
Ovo je magično: EBRD predstavio Koridor Vc kroz 5K video od 360 stepeni
Foto: Screenshot / Koridor Vc

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) na svom zvaničnom YouTube kanalu predstavila je Koridor Vc kroz videoprilog od 360 stepeni u 5K rezoluciji koji ostavlja bez daha.

U ovom videoprilogu predstavljeni su detalji izgradnje autoputa, a velika pažnja postvetila se spektakularnim prizorima prirode kroz koje prolazi Koridor Vc.

"Predstavit ćemo vam neke spektakularne prizore iz regiona kroz ovaj sjajni novi autoput poznat kao Vc. Ovaj koridor trebao bi povezati region sa ostatakom Europe. Ovaj region ima neke zaista nevjerovatne prizore prirode. Prvih 100 kilometara napravilo je 500 radnika, a mnogo će ih još pomoći da se završi", govori se u uvodnoj najavi videopriloga koji je objavila EBRD na svom zvaničnom YouTube kanalu.

Posjetili su gradilište kod Zenice, odnosno Zeničku zaobilaznicu, predstavili pojedinosti izgradnje ovog dijela autoputa koji je izuzetno zahtjevan. Impozantna je visina vijadukta koji je novinar EBRD-a posjetio, posebno kada to možete pogledati u videoprilogu od 360 stepeni. Istaknuto je da je ovo najvrjedniji infrastrukturni projekat u historiji zemlje.

Trenutno ima 28 tunela i 108 mostova, a još mnogo će ih biti izgrađeno. Ističe se kako put od Sarajeva do Jadranskog mora sada traje najmanje tri i pol sata, a kada se napravi Koridor Vc iznosit će svega dva sata. Ovaj Koridor promijenit će živote ljudi kada se u potpunosti izgradi, a trebao bi biti završen krajem naredne decenije i postat će kičma ekonomije Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije