Ovo je Ernad, sin Muhameda Begovića kojeg je snažna bujica odnijela u tragičnoj noći

0
Radiosarajevo.ba
Ovo je Ernad, sin Muhameda Begovića kojeg je snažna bujica odnijela u tragičnoj noći
Foto: Facebook / Ernad i Muhamed Begović

Obilne padavine prouzrokovale su strašne poplave u Bosni i Hercegovini, a najteže pogođena područja uključuju Jablanicu, Kiseljak, Fojnica i Vareš. Nažalost, u ovoj katastrofi je život dosad prema zvaničnim informacija 16 osoba.

Jedna od najpotresnijih priča dolazi iz Jablanice. Muhamed Begović izgubio je sina Ernada, koji je tragično nestao pod snažnim valom vode.

U potresnoj izjavi, Muhamed je opisao posljednje trenutke sa sinom:

Uživo | Lokalni izbori 2024: Prema dosadašnjim izjavama stranačkih lidera - svi oni su uspjeli

Uživo | Lokalni izbori 2024: Prema dosadašnjim izjavama stranačkih lidera - svi oni su uspjeli

"U kući su bili sin, nevjesta, žena, unuk i unuka. Počeli smo da izađemo iz kuće i odemo dalje.

Sin je išao iza mene, nešto se okrenuo i naišao je veliki val. Bio je velik sigurno tri metra, samo je nestao", izjavio je Muhamed Begović ranije za Avaz.

Muhamed je rekao da nije bilo šanse da spasi Ernada, jer bi, da je krenuo za njim, i njega odnijela bujica. "Osim sina, ostali su uspjeli da prežive. Svi smo zbrinuti, imamo gdje prespavati", rekao je Muhamed, izražavajući svoju tugu i bol zbog gubitka.

Ernad, hrabri mladić, nije se povukao u teškim vremenima. On i njegov otac Muhamed aktivno su spašavali komšije nakon poplava. Nažalost, tokom akcije spašavanja, Ernad je upao u bujicu koja ga je odnijela, dajući sve od sebe kako bi spasio druge ljudske živote.

Na društvenim mrežama je objavljena fotografija Ernada, a njegovo ime će ostati u sjećanju kao simbol hrabrosti i nesebične pomoći u najtežim trenucima.

Ernadovi prijatelji i poznanici se na društvenim mrežama opraštaju od ovog heroja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije