Prognoza koja će obradovati mnoge: Svaki dan bit će sve toplije

0
Radiosarajevo.ba
Prognoza koja će obradovati mnoge: Svaki dan bit će sve toplije
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Trebević

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pada slaba kiša. U Bosni je u ranim jutranjim satima padao slab snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bihać, Bjelašnica, Drvar, Gradačac i Ivan-sedlo -2; Tuzla -1; Bugojno, Livno i Zenica 0; Jajce, Sanski Most i Sarajevo 1; Mostar i Široki Brijeg 5; Grude 6; Neum 10 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 925Pa, za 18hPa je manji od normalnog i raste.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Na području Hercegovine će padati slaba kiša. U Bosni u jutarnjim satima lokalno može padati slab snijeg. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U Sarajevu djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 6°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je relativno nepovoljna. Tmurno vrijeme, uz nešto izraženiji osjet hladnoće u jutarnjim satima, kod meteoropata može uzrokovati poteškoće u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, malaksalosti. Danju, uz blagi porast temperatura, biće malo ugodnije. Sa dolaskom noći, negativni uticaj promjene trebao bi postepeno slabiti.

Objavljena je prognoza do četvrtka:

U utorak, 2. 2.2021., u Bosni djelomično vedro. Prije podne po kotlinama će biti magle i niske naoblake. U Hercegovini veći dio dana oblačno. U jutarnjim satima lokalno može pasti malo kiše. Smanjenje oblačnosti u Hercegovini u večernjim satima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

U srijedu, 3. 2.2021., u Bosni i Hercegovini će preovladavati umjerena naoblaka. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4°C na jugu zemlje od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 14°C.

U četvrtak, 4. 2.2021., u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 14°C, navodi se u prognpozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije