U spomen palim borcima: Ove tri stranke cvijeće su položile "izvan protokola"

Radiosarajevo.ba
U spomen palim borcima: Ove tri stranke cvijeće su položile "izvan protokola"
Radiosarajevo.ba / Delegacije DF, SDP i NS polažu cvijeće povodom Dana državnosti BiH
Brojni zvaničnici danas odaju počast svima koji su u proteklim ratovima dali svoje živote za slobodu Bosne i Hercegovine.

I delegacije SDP-a, Naše stranke i DF-a danas su odale počast i položile cvijeće na spomen-obilježja diljem Sarajeva. 

Međutim, kako su njihovi predstavnici istaknuli tom prilikom, nisu to željeli učiniti sa "zvaničnim delegacijama" te su počast odali "mimo protokola". 

Inače, brojne delegacije položile su danas cvijeće i ispred spomen-obilježja Vječna vatra u Sarajevu povodom obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, nedavno su vijećnici pet stranaka, uključujući SDP, DF i NS, napustile konstituirajuću sjednicu u Općini Centar. 

U bosanskohercegovačkom gradiću Mrkonjić-Gradu, na današnji dan prije 73 godine, na Prvom zasjedanju Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine (ZAVNOBiH) je potvrđen kontinuitet državnosti Bosne i Hercegovine. Ovaj događaj se na teritoriji bh. entiteta Federacije BiH obilježava kao praznik, dok se na prostoru entiteta Republika Srpska ovaj dan ne razlikuje od bilo kojeg drugog radnog dana.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije