Ova scena sve govori kakav haos vlada na graničnim prijelazima u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Ova scena sve govori kakav haos vlada na graničnim prijelazima u BiH
FOTO: BIHAMK / Granični prijelaz BiH

Prvi dan vikend i haos na graničnim prijelazima kako u BiH, tako i Hrvatskoj. 

Prema informacija iz BIHAMK-a pojačan je promet vozila u oba smijera na graničnim prijelazima: Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Gradina, Orašje, Doljani, Bijača, Ivanica, Izačić i Velika Kladuša.

Također, pojačan promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine bilježi se na graničnim prijelazima: Kamensko, Prisika, Hum, Deleuša i Zupci.

I na ostalim graničnim prijelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja su za sada do sat vremena.

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporuču se da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Važno je istaći da je i u Hrvatskoj jako gust saobraćaj. Pojačan je promet na cestama u smjeru mora pa iz Hrvatskog auto-kluba vozačima savjetuju da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Vrlo je gust promet na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Slovenijom u oba smijera, Mađarskom na ulasku te sa Srbijom na izlasku iz Hrvatske. Od ranog jutra čeka se i po više sati.

Granični prijelaz Slavonski Brod - undefined

Foto: HAK: Granični prijelaz Slavonski Brod

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije