Otvoren javni poziv za izgradnju nove dionice Koridora Vc

0
Radiosarajevo.ba
Otvoren javni poziv za izgradnju nove dionice Koridora Vc
Foto: JP Autoceste FBiH / Projektno rješenje dionice Tunel Kvanj - Buna

Javno poduzeće Autoceste FBiH je objavilo Poziv za dostavu ponuda za izgradnju dionice Tunel Kvanj - Buna na Koridoru 5C.

Radi se o dionici južno od Mostara, koja je duga 5,2 kilometara a koja uključuje objekte: tunel Kvanj, vijadukt Rotimski potok i nadvožnjak Rujevica, a ostatak trase nadovezuje se na završenu dionicu Buna – Počitelj.

Glavni objekt na dionici je dvocijevni tunel Kvanj, dužine desne cijevi 2.645 metara i lijeve 2.720 metara.

Mogu li potrošači u BiH izbjeći poskupljenje struje?

Mogu li potrošači u BiH izbjeći poskupljenje struje?

Glavni projekt će pripremati izvođač radova budući da se projekt realizira po FIDIC Žutoj knjizi.

Inače, izgradnjom dionice Mostar jug – Buna, koja je podijeljena na dvije poddionice Mostar jug – tunel Kvanj i tunel Kvanj – Buna, povezat će se Mostar s europskom mrežom autocesta i činiti funkcionalnu neprekinutu autocestu od granice Bijača pa sve do ulaska u Mostar, što je od neprocjenjivoga značaja za bh. građane, kompanije i poduzetnike.

Rok za dostavljanje ponuda je 2. april. Projekt će se financirati iz sredstava osiguranih kod Europske investicijske banke (EIB) i bespovratnim grant sredstvima EU, piše portal Hercegovina.info

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije