Otvara se novi ski centar u Bosni i Hercegovini: Ovo su detalji

2
Radiosarajevo.ba
Otvara se novi ski centar u Bosni i Hercegovini: Ovo su detalji
Foto: Pexels / Uskoro nove staze za skijaše u BiH

U Bosni i Hercegovini uskoro se otvara novi ski-objekat, a riječ je o centru Igrišta, koji je izgrađen za vrijeme Olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine kao pomoćni ski-centar.

Radovi na centru su skoro završeni, a Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina - kojem je centar dodijeljen na 30 godina bez naknade - objavio je nešto više detalja o projektu za koji je Vlada bosanskohercegovačkog entiteta RS izdvojila oko 56 miliona KM.

Ljevnaić kaže da su igrađene dvije staze, te nova šestosjedna žičara. Sniježni topovi su također pripremljeni, a objekti koji su planirani da budu otvoreni ove sezone su u završnoj fazi, poput ski-bifea, izgradnje upravne zgrade, parkinga, sistema za vještačko osnježavanje, dok su u funkciji tjubing i pokretna traka za ski-poligon, dužine 620 metara.

Premijer KS Nihad Uk objavom fotografije na Instagramu proslavio 36. titulu Real Madrida

Premijer KS Nihad Uk objavom fotografije na Instagramu proslavio 36. titulu Real Madrida

On dodaje i da će se veliki broj takmičenja prebacićti na Igrišta. Očekuje se da radovi budu gotovi do kraja decembra. 

Nadmorska visina Malog Igrišta je 1.331 metar, a a najviši vrh Velikog Igrišta je 1.405 metara.

Inače, novi ski-centar će imati tri staze koje će biti osvijetljene za noćno skijanje. Dužina ski-staza je 4.750 metara, šestosjed je dužine 820 metara i ima kapacitet do 3.500 skijaša na čas, dvije pokretne trake dužine po 150 metara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije